محل تبلیغات شما

یک کارشناس پرستاری عنوان کرد:

فرهنگ سازی در جامعه راه حل کاهش خشونت/وم حضور نیروهای حفاظتی آموزش دیده در مراکز درمانی

فرهنگ سازی در جامعه راه حل کاهش خشونت/وم حضور نیروهای حفاظتی آموزش دیده در مراکز درمانی

ارسال شده: شهریور 7, 1398

دسته ها: اخبارصنفی

نظرات: 0

 

آزاد کارشناس پرستاری در خصوص خشونت علیه پرستاران گفت: میتوان از طریق فرهنگ سازی در جامعه و همچنین حضور نیروهای حفاظتی آموزش دیده در مراکز درمانی از ایجاد خشونت جلوگیری کرد .

آرش آزاد در گفتگو با خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی سازمان نظام پرستاری با بیان این که روح و جسم کادر درمان و بالاخص گروه پرستاری ، رنجور و زخمی از بی تدبیری و غفلت مسئولین است گفت: شاید عموم بر این باورند که موارد درگیری و ضرب و جرح کادر درمان در طی سال اخیر به طور چشمگیری فزونی یافته اما در واقع این قدرت فضای مجازی در انعکاس و اشتراک گذاری اخبار و حوادث است که مرتباً و از هر گوشه و کنار کشور، چه در بیمارستانها، درمانگاه ها، مراکز بهداشت و همکاران 115 میشنویم که همکاری در حین خدمت رسانی به علت بی قراری همراهان بیمار مورد ضرب و جرح قرار گرفته است.

وی با اعتقاد به این که متاسفانه موارد اخیر آخرین موارد نبوده و پرستاران به خصوص در اورژانس بیمارستان ها به سبب علت مراجعه ی بیماران که اغلب موارد اورژانسی هستند و طبیعتاً بیشترین پتانسیل را برای شروع درگیری دارند، اظهار داشت: پرستاران در طول شبانه روز مورد اهانت های لفظی و گاهاً برخوردهای فیزیکی از جانب بیمار و همراهان وی میگردند.علل چنین اتفاقاتی دلایل بسیار گوناگون حتی زیرساختی است.

این کارشناس پرستاری با اشاره به این که پرستاران میبایست در دوران دانشجویی طریقه ی رفتار و گفتار حرفه ای با بیمار و همراه را به درستی بیاموزند و اساتید میبایست در اینباره وسواس خاصی داشته باشند، خاطر نشان کرد: تدریس این دروس باید به صورت عملی توسط پرستارانی که سالها در بالین کار کرده و به صورت آکادمیک یا تجربی روانشناس خوبی نیز بوده اند؛ در محیط بیمارستان، در اورژانس و سایر بخشها به دانشجویان آموزش داده شود.

وی با بیان این که گفتار و رفتار حرفه ای کادر درمان، تا حدود زیادی در کنترل هیجان مفرط یا خشم مراجعین موثر بوده اما به هیچ وجه این راه حل به تنهایی کارساز نخواهد بود، تصریح کرد: راه حل دیگری که می توان از آن طریق خشونت ها را کاهش داد، فرهنگسازی در مدارس، صدا و سیما، مطبوعات ،جراید و است که با اقدام وزارت بهداشت و درخواست همکاری موثر و طولانی مدت از سازمانها و نهادهای مرتبط با این کار می تواند صورت گیرد.

آزاد با اشاره به این که یکی دیگر ازعلل بروز این قبیل حوادث، کمبود نیرو در بیمارستانها و مراکز درمانی است، تاکید کرد: کمبود نیرو از نیروی خدماتی گرفته تا منشی، نگهبان، کمک بهیار، پرستار و پزشک متخصص در مراکز درمانی بسیار مشهود است که کمبود هر یک از این افراد، و معطل ماندن یا سرگردان شدن به ناحق بیمار، زمینه را برای شروع یک درگیری حتی خونین در بیمارستانها مهیا می کند.

وی ادامه داد: کمبود هر یک از نیروهای مرتبط با بیمار از بدو ورودش تا ترخیص، زمینه ساز شروع درگیریست و شوربختانه در این مواقع در دسترس ترین افراد نیز پرستاران هستند که به خاطر این غفلت و بی تدبیری مسئولین دائما آماج حملات کلامی و فیزیکی قرار می گیرند.

 

این کارشناس پرستاری افزود: کارکرد ضعیف مسئولین حفاظت و حراست دانشگاهها و بیمارستانهای زیر مجموعه می تواند زمینه بروز خشونت ها را افزایش دهد.هیچ صافی ای در بدو به کارگیری نیروهای حفاظتی وجود ندارد. نیروی حراست و حفاظت همانطور که از نامش پیداست طبیعتا باید شرایط فیزیکی خاصی داشته باشند اما متاسفانه برای این نیروها به هیچ عنوان کلاسها و دوره های کنترل آشوب، کلاسها و دوره های تمرینی و اجباری دفاع شخصی و تقویت ورزیدگی برگزار نمی شود.

 

وی با تاکید بر این که نیروهای حفاظتی به ابتدایی ترین ابزار کنترل آشوب مسلح نیستند، گفت: اگر در برخی از شهرستانها هم این ابزار ساده در دست نیروهای حفاظتی باشد، نه اجازه ی استفاده از آن را دارند و نه طریقه ی استفاده ی صحیح از آن را می دانند.

 

آزاد با بیان این که نیروی حفاظت در بیمارستانها و علی الخصوص در اورژانس ها می بایست از پرسنل نیروی انتظامی باشند، افزود: حضور یک فرد که کادر نیروی انتظامی تا حدود زیادی می تواند آرامش را در بخش پر تشنج اورژانس و کل بیمارستان فراهم کند اما متاسفانه در بسیاری از بیمارستانها به این صورت نیست و نیروهای حفاظت فیزیکی افرادی معمولی و به صورت روزمزد یا شرکتی هستند و دانشگاهها به خاطر هزینه ی زیاد به کارگیری کادر نیروی انتظامی از به کارگیری آنان سر باز میزنند.

 

وی با اعتقاد به این که از طریق مجلس و مکلف نمودن دولت با تصویب قانون حضور اجباری کادر نیروی انتظامی در اورژانس بیمارستانها می تواند این تشنج ها را کاهش دهد، تاکید کرد: برای دستیابی به این مهم ، رایزنی هر یک از مسئولین حراست دانشگاه ها با نمایندگان مجلس حوزه ی خود و با استناد به موارد بیشمار نزاع و درگیری در بیمارستانها و آسیب پرسنل ، دور از دسترس نیست.

این کارشناس پرستاری یادآور شد: راهکار پیشگیری از تکرار یا کاهش حوادث این چنینی برای همکاران 115 نیز این است که همزمان با اعلام ماموریت نزاع یا تصادفی به همکاران 115 ، این ماموریت برای نیروی انتظامی نیز مخابره گردد و ایشان نیز همچون 115 مکلف به حضور در صحنه، در کمترین زمان ممکن باشند.

 

وی در پایان گفت: این امر به این دلیل نیست  که پرسنل درمان تنها نیازمند حفاظت هستند  بلکه به این سبب است که همگی در درجه اول شهروند محسوب شده و وظیفه ی نیروی انتظامی در صحنه هایی که به شدت امکان بروز تشنج و درگیری وجود دارد، حضور سریع ، به موقع و موثر آنان می تواند کارساز باشد.

روز اتاق عمل ۲۳ ابان

صلاحیت حرفه ای پرستاران

ثبت نام کمک پرستاری

نیروی ,ی ,پرستاری ,نیروهای ,ها ,حضور ,این که ,به این ,کارشناس پرستاری ,نیروی انتظامی ,می تواند ,کادر نیروی انتظامی ,نیروهای حفاظتی آموزش ,حضور نیروهای حفاظتی

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها